ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
KAWASAKI
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

Οι τεχνολογίες διαχείρισης πλαισίου της Kawasaki είναι το αποτέλεσμα προηγμένης μηχανολογίας, διεξοδικών ελέγχων και συνεχούς προσπάθειας για αξιοπιστία, ασφάλεια και επιδόσεις.

Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών

Το TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) παρακολουθεί συνεχώς την πίεση των ελαστικών κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Η διατήρηση της σωστής πίεσης αέρα των ελαστικών είναι πολύ σημαντική, καθώς μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το χειρισμό μιας μοτοσικλέτας. Η οδήγηση με χαμηλή πίεση ελαστικών, λόγω κλαταρίσματος, διαρροής κλπ, αυξάνει τον κίνδυνο καταστροφής του ελαστικού. Ο αέρας των ελαστικών διαφεύγει με την πάροδο του χρόνου, γι 'αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών τακτικά. Το σύστημα παρακολούθησης πίεσης των ελαστικών μετρά συνεχώς την πίεση (χρησιμοποιώντας αισθητήρες που συνδέονται με τις βαλβίδες αέρα κάθε τροχού) και εμφανίζει την τρέχουσα πίεση στο ταμπλό της μοτοσυκλέτας, ενώ οδηγείτε.
Όταν η πίεση αέρα των ελαστικών είναι υπερβολικά χαμηλή, ένα σύμβολο ελαστικού εμφανίζεται στην οθόνη, προειδοποιώντας τον αναβάτη. Στο 1400GTR, η συνιστώμενη πίεση τόσο για τον εμπρός όσο και για τον πίσω τροχό είναι 290 kPa (περίπου 2,9 kgf/cm2). Σε περίπτωση που η πίεσης πέσει κάτω από 220 kPa (περίπου 2,2 kgf/cm2), το σήμα προειδοποίησης θα εμφανιστεί. Με αυτό τον τρόπο ο αναβάτης ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση των ελαστικών , μια πολύ χρήσιμη πληροφορία που θα σας γλιτώσει πολύτιμο χρόνο σε χρονοβόρα και μεγάλα ταξίδια.