Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ


SHOZO KAWASAKI.

1930

Όλα ξεκίνησαν το 1878 σε ένα ναυπηγείο από έναν άνθρωπο, το Shozo Kawasaki.

Σήμερα, η  KAWASAKI HEAVY INDUSTRIES είναι μια τεράστια εταιρεία με δραστηριότητα σε διάφορους τομείς, η οποία βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας αιχμής.

Η ολοκληρωμένη παραγωγή μοτοσυκλετών ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια. Ο πρώτος μας κινητήρας μοτοσυκλέτας βασίστηκε στην τεχνογνωσία που είχε αποκτηθεί από το σχεδιασμό και την παραγωγή κινητήρων αεροσκαφών. 
Η είσοδός μας στη βιομηχανία μοτοσυκλέτας ήταν το αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας της Kawasaki να αναπτύξει νέες τεχνολογίες. Μέσα στα χρόνια, παρουσιάσαμε διάφορα νέα μοντέλα που άλλαξαν την αγορά μοτοσυκλέτας και έμειναν θρυλικά για την ταχύτητα και τη δύναμή τους. Το 1996, η παραγωγή μας έφτασε τα 10 εκατομμύρια οχήματα, μια μαρτυρία της ικανότητας της Kawasaki να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας ευρείας ποικιλίας αναβατών. Με το βλέμμα στο μέλλον και απαντώντας στις νέες προκλήσεις που παρουσιάζονται συνεχώς, είναι σίγουρο ότι νέα θρυλικά μοντέλα θα ακολουθήσουν. 

Οι τομείς δράσης της Kawasaki

  • Αεροδιαστημική βιομηχανία
  • Ναυπηγική
  • Κατασκευή τρένων
  • Εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
  • Περιβάλλον και ανακύκλωση
  • Βιομηχανικός εξοπλισμός
  • Έργα υποδομής
  • Προϊόντα αναψυχής

Kawasaki Heavy Industries


Η Kawasaki Heavy Industries, Ltd. (KHI) κατασκευάζει μέσα μεταφοράς για τον 21ο αιώνα, αξιοποιώντας την πλούσια τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει τα τελευταία 100 χρόνια. Το τμήμα ναυπηγικής παράγει όλο και μεγαλύτερα, γρηγορότερα και πιο αυτοματοποιημένα πλοία. Προσπαθεί διαρκώς να αυξήσει την αποτελεσματικότητα στην κατασκευή και την πλοήγηση, κάνοντας οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας. Μέχρι στιγμής, η προσπάθεια έχει αποδώσει εμπορικά πλοία που κινούνται με υγραέριο, πλοία υψηλής ταχύτητας και ναυτιλιακές τεχνολογίες που προσανατολίζονται στο μέλλον.
Εφαρμόζοντας αρχές αεροναυπηγικής, το Jetfoil που κινείται πάνω από το νερό με την εκπληκτική ταχύτητα των 45 κόμβων είναι ήδη γεγονός. Με επικεφαλής την Kawasaki, δημιουργήθηκε η ναυπηγική κοινοπραξία της Ιαπωνίας, με στόχο να κατασκευάσει το Techno-Superliner. Το εντυπωσιακό αυτό νέο σκάφος είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει φορτίο βάρους 1.000 τόνων και να ταξιδεύει με ταχύτητα 50 κόμβων.

/


Η Kawasaki κατασκευάζει αμαξοστοιχίες για το διάσημο τρένο υψηλών ταχυτήτων  Shinkansen και για άλλα τρένα. Η εταιρεία εξελίσσει τώρα το Shinkansen νέας γενιάς που θα φτάνει την ταχύτητα των 386 km/h. Η τεχνογνωσία της Kawasaki επεκτείνεται πέρα από την ανάπτυξη και την κατασκευή αμαξοστοιχιών. Αναλαμβάνει την καθετοποιημένη διαχείριση συνολικών σιδηροδρομικών δικτύων, από τον έλεγχο της λειτουργίας των αμαξοστοιχιών ως την επιθεώρηση και την επισκευή τρένων.

Στον τομέα αεροναυπηγικής, η Kawasaki δραστηριοποιείται ως κατασκευαστής αεροσκαφών και κινητήρων. Σήμερα, η Kawasaki κατασκευάζει το σχεδιασμένο από την ίδια ελικόπτερο MBB K117 και τμήματα από το πιο πρόσφατο επιβατικό αεροσκάφος, Boeing 777. Η Kawasaki διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο σχέδιο ανάπτυξης του Supersonic Transport (SST), ενός αεροπλάνου που θα ταξιδεύει σε υψόμετρα 60.000-90.000 πόδια, με ταχύτητα Mach 2.5 και θα μεταφέρει από 200 έως 300 επιβάτες. Οι τεχνολογίες μεταφορών υψηλών ταχυτήτων της Kawasaki επεκτείνονται πέρα από τα όρια της Γης, στην έρευνα για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες και οι πόροι του διαστήματος.

Η Kawasaki συνεχίζει να εξελίσσει την τεχνογνωσία της στο σχεδιασμό και την παραγωγή κινητήρων αεροσκαφών, κατασκευάζοντας κινητήρες ελικοπτέρων για το Υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας και συμμετέχοντας σε διεθνή σχέδια για την εξέλιξη και παραγωγή κινητήρων με τουρμπίνα για επιβατικά αεροσκάφη όπως το V2500, το RB211/Trent, το PW4000 και το CF34. Η εταιρεία συμμετέχει επίσης στην έρευνα και την ανάπτυξη ενός κινητήρα για μικρά, φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη.

Η δραστηριοποίηση της Kawasaki με τη διαστημική τεχνολογία εγκαινιάστηκε με αναθέσεις έργων από την Ιαπωνική Υπηρεσία Διαστημικής Έρευνας (JAXA), όπως το συγκρότημα εκτόξευσης πυραύλων Ν, μια εγκατάσταση ακουστικού ελέγχου και έναν πειραματικό γεωδαιτικό δορυφόρο.
Από τη δεκαετία του ’90, η εταιρεία ανέλαβε την εξέλιξη και την παραγωγή καλυμμάτων κεφαλής και βάσεων πυραύλου, καθώς και την κατασκευή του συγκροτήματος εκτόξευσης του πυραύλου H-‡U.
Η Kawasaki έχει συμμετάσχει σε σχέδια όπως η ανάπτυξη επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων που θα πραγματοποιούν μεταφορές στο διάστημα στο μέλλον, διαστημική ρομποτική και πειραματικά αεροπλάνα τροχιάς. Η Kawasaki έχει επίσης συμβάλει στην ανάπτυξη μιας στρατοσφαιρικής πλατφόρμας και της επανδρωμένης διαστημικής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης αστροναυτών.


Ο κατασκευαστικός τομέας της Kawasaki συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων πόλεων, με την κατασκευή γεφυρών και ουρανοξυστών. Το Eurotunnel στη Μάγχη ανοίχτηκε με γεωτρύπανα Kawasaki, ενώ για την κατασκευή της Λεωφόρου του Κόλπου του Τόκυο, η εταιρεία παρείχε τα μεγαλύτερα σε διάμετρο γεωτρύπανα στον κόσμο.
Η κατασκευή γεφυρών είναι ένας ακόμη τομέας στον οποίο η Kawasaki έχει σημαντική παρουσία. Η γέφυρα Akashi-Kaikyo, την οποία κατασκευάζει η εταιρεία, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι η μακρύτερη αιωρούμενη γέφυρα στον κόσμο.

Επιπλέον, η Kawasaki καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος. Προσπαθεί να αναπτύξει εργοστασιακές μονάδες φιλικές προς το περιβάλλον, οικολογικές τεχνολογίες, νέες βιώσιμες πηγές ενέργειας και τεχνολογίες ανακύκλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας. Παραδείγματος χάρη, το Εργοστάσιο Παραγωγής Ενέργειας Μεικτού Κύκλου χρησιμοποιεί λιγότερο ρυπογόνο φυσικό αέριο για τη λειτουργία των τουρμπίνων που παράγουν ενέργεια, ενώ η εκλυόμενη θερμότητα αξιοποιείται για την παραγωγή επιπλέον ηλεκτρισμού.
Άλλες τεχνολογίες, όπως η επεξεργασία υδάτων και η απομάκρυνση του διοξείδιου του θείου και του αζώτου από τα εκπεμπόμενα αέρια αποδεικνύονται πολύ αποτελεσματικές για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η Kawasaki παρακολουθεί διαρκώς τις μελλοντικές τεχνολογίες και προσαρμόζεται με επιτυχία στην εποχή των υβριδικών μορφών ενέργειας.

Η επωνυμία Kawasaki αντιπροσωπεύει μια τεχνολογική επιχείρηση της οποίας οι δραστηριότητες εκτείνονται από μεγάλης κλίμακας, διεθνή σχέδια έως προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα και για αναψυχή. Σε κάθε της δράση, η Kawasaki αποδίδει μεγάλη σημασία στον άνθρωπο και το περιβάλλον. 120 χρόνια καινοτομίας έχουν εδραιώσει την Kawasaki ως μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας. Η εταιρεία φιλοδοξεί να σταθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής πρωτοπορίας και στο νέο αιώνα που έχει ξεκινήσει.