ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
KAWASAKI
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Από την παραγωγή της πρώτης της μοτοσυκλέτας το 1950, η Kawasaki αναζητεί συνεχώς νέες τεχνολογίες για την κατασκευή κινητήρων υψηλών επιδόσεων. Σήμερα, τα μοντέλα μας είναι εξοπλισμένα με προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές που φέρουν τη σφραγίδα της Kawasaki και που έχουν εξελιχθεί κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας μας. 

Υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας

Σχεδιασμένος πλήρως από την ίδια την Kawasaki, ο πολύ αποτελεσματικός και μικρός σε μέγεθος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας είναι μια απόδειξη της προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτει ο Όμιλος Kawasaki Heavy Industries. 

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία ολόκληρου του Ομίλου Kawasaki Heavy Industries, ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας της Kawasaki παρέχει πολύ μεγάλη ισχύ, διατηρώντας έναν compact σχεδιασμό. Το κλειδί για να επιτευχθούν τέτοιες απίστευτες επιδόσεις αποτελεί ο υπερσυμπιεστής του κινητήρα –μια μονάδα σχεδιασμένη σε συνεργασία με άλλες εταιρείες της Kawasaki: την εταιρεία Gas Turbine & Machinery, την εταιρεία Αεροδιαστημικής και το Τμήμα Εταιρικής Τεχνολογίας.
Ο σχεδιασμός του υπερσυμπιεστή εξ ολοκλήρου από την ίδια την Kawasaki επέτρεψε την απόλυτη προσαρμογή του στα χαρακτηριστικά του κινητήρα της Ninja H2R και εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητά του σε διάφορες συνθήκες - κάτι που δεν θα ήταν δυνατό αν τοποθετούσαν έναν aftermarket υπερσυμπιεστή.