ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
KAWASAKI
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Από την παραγωγή της πρώτης της μοτοσυκλέτας το 1950, η Kawasaki αναζητεί συνεχώς νέες τεχνολογίες για την κατασκευή κινητήρων υψηλών επιδόσεων. Σήμερα, τα μοντέλα μας είναι εξοπλισμένα με προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές που φέρουν τη σφραγίδα της Kawasaki και που έχουν εξελιχθεί κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας μας. 

Ηλεκτρονικές Πεταλούδες Γκαζιού

Οι Ηλεκτρονικές Πεταλούδες Γκαζιού επιτρέπουν στον εγκέφαλο (ECU) να παρέχει την ιδανική ποσότητα καυσίμου και αέρα στον κινητήρα.

Το πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου γκαζιού (Ride-by-Wire) της Kawasaki επιτρέπει στην ECU να ελέγχει την ποσότητα τόσο του καυσίμου (μέσω των μπεκ ψεκασμού) όσο και του αέρα (μέσω των πεταλούδων γκαζιού) που παρέχεται στον κινητήρα. Ο ιδανικός ψεκασμός και θέση των πεταλούδων έχουν ως αποτέλεσμα την ομαλή απόκριση του κινητήρα και την επιθυμητή ισχύ. Επίσης, το σύστημα συμβάλλει σημαντικά στη μειωμένη εκπομπή ρύπων. 
Οι ηλεκτρονικές πεταλούδες γκαζιού συμβάλλουν ακόμη στον πιο ακριβή έλεγχο των συστημάτων ηλεκτρονικής διαχείρισης του κινητήρα όπως το το Kawasaki Traction Control (KTRC), και επιτρέπουν την εφαρμογή ηλεκτρονικών συστημάτων όπως το Kawasaki Launch Control, το Kawasaki Engine Brake Control και το Cruise Control.