ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
KAWASAKI
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Από την παραγωγή της πρώτης της μοτοσυκλέτας το 1950, η Kawasaki αναζητεί συνεχώς νέες τεχνολογίες για την κατασκευή κινητήρων υψηλών επιδόσεων. Σήμερα, τα μοντέλα μας είναι εξοπλισμένα με προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές που φέρουν τη σφραγίδα της Kawasaki και που έχουν εξελιχθεί κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας μας. 

Electronic Cruise Control

Το Electronic Cruise Control επιτρέπει την σταθεροποίηση της ταχύτητας ταξιδίου. Είναι μια τεχνολογία που βοηθά στη μείωση της κόπωσης αναβάτη σε μακρινά ταξίδια και συμβάλλει στην αυξημένη άνεση στο ταξίδι.

Το Electronic Cruise Control επιτρέπει την διατήρηση μιας επιθυμητής ταχύτητας (στροφές του κινητήρα) με το απλό πάτημα ενός κουμπιού. Επειδή ο αναβάτης δεν χρειάζεται να ελέγχει συνεχώς το γκάζι, το σύστημα αυτό είναι ιδανικό για άνετα και χαλαρά ταξίδια. Επειδή μειώνει την πίεση στο δεξί χέρι, όταν διανύετε μεγάλες αποστάσεις, το σύστημα συμβάλει σε υψηλό επίπεδο οδηγικής άνεσης.
Το Electronic Cruise Control εφαρμόζεται στις Kawasaki Vulcan 1700/ VN1700 και στα JET SKI ULTRA 300X και 300LX. Αυτά τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με σύστημα ηλεκτρονικών πεταλούδων γκαζιού, που σημαίνει ότι οι πεταλούδες γκαζιού δεν ενεργοποιούνται άμεσα με το στρίψιμο του γκαζιού (ή τραβώντας το μοχλό του γκαζιού). Ένας αισθητήρας θέσης στο γκάζι στέλνει ένα σήμα στην ECU, η οποία ορίζει την ιδανική θέση της πεταλούδας. Έτσι το ηλεκτρονικό Cruise Control είναι σε θέση να ρυθμίσει αυτόματα την ισχύ του κινητήρα και για να διατηρήσει την ταχύτητα του οχήματος ανάλογα με τις ανάγκες του ταξιδιού. Χωρίς τον λεπτομερή έλεγχο που προσφέρεται από τις ηλεκτρονικές πεταλούδες γκαζιού, λειτουργίες όπως το Electronic Cruise Control δεν θα ήταν εφικτές.