ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
KAWASAKI
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Από την παραγωγή της πρώτης της μοτοσυκλέτας το 1950, η Kawasaki αναζητεί συνεχώς νέες τεχνολογίες για την κατασκευή κινητήρων υψηλών επιδόσεων. Σήμερα, τα μοντέλα μας είναι εξοπλισμένα με προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές που φέρουν τη σφραγίδα της Kawasaki και που έχουν εξελιχθεί κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας μας. 

Fuel Economy Assistance Mode

H λειτουργία "Fuel Economy Assistance Mode" δίνει την επιλογή στον αναβάτη να αλλάζει την χαρτογράφηση του εγκεφάλου, δίνοντας προτεραιότητα στην οικονομία καυσίμου και προσφέροντας μεγαλύτερη αυτονομία.

Με ένα διακόπτη, ο αναβάτης είναι σε θέση να ενεργοποιήσει την Λειτουργία Οικονομίας Καυσίμου και να επιλέξει μια χαρτογράφηση στην οποία ο χρονισμός της ανάφλεξης και ψεκασμού καυσίμου δίνουν προτεραιότητα στην οικονομία καυσίμου. Αντί για καλύτερη απόκριση του κινητήρα ή περισσότερη ισχύ, αυτή η λειτουργία ευνοεί τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, κατά την οδήγηση με σταθερή ταχύτητα. Όταν ταξιδεύετε σε περιοχές όπου τα πρατήρια βενζίνης είναι σπάνια, ή όταν ταξιδεύετε μεγάλες αποστάσεις, η λειτουργία αυτή είναι σε θέση να κάνει την ίδια ποσότητα καυσίμου να διαρκέσει περισσότερο. Για μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας απαιτείται προσεκτική χρήση του γκαζιού. Στην περίπτωση των 1400GTR, αυτό γίνεται διατηρώντας τις στροφές του κινητήρα κάτω από 6.000 rpm, το γκάζι κάτω από 30%, και την ταχύτητα κάτω από 160 km/h. Παρ 'όλα αυτά, ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τον δείκτης οικονομικής οδήγησης, η λειτουργία αυτή μπορεί να συμβάλει σε σημαντική εξοικονόμηση του κόστους των καυσίμων σε μεγάλες αποστάσεις.