ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
KAWASAKI
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Από την παραγωγή της πρώτης της μοτοσυκλέτας το 1950, η Kawasaki αναζητεί συνεχώς νέες τεχνολογίες για την κατασκευή κινητήρων υψηλών επιδόσεων. Σήμερα, τα μοντέλα μας είναι εξοπλισμένα με προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές που φέρουν τη σφραγίδα της Kawasaki και που έχουν εξελιχθεί κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας μας. 

Launch Control Mode

Το Launch Control Mode χρησιμοποιείται στην κατηγορία ΜΧ και μειώνει το σπινιάρισμα του πίσω τροχού κατά την εκκίνηση.

Σε αγώνες motocross, το να κάνεις μια καλή εκκίνηση είναι κρίσιμο. Λίγα δέκατα του δευτερολέπτου μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Σε ολισθηρές συνθήκες, μια δυνατή εκκίνηση απαιτεί ακριβή έλεγχο τόσο του συμπλέκτη όσο και του γκαζιού. Το Launch control βοηθά τους αναβάτες να κάνουν μια καλή εκκίνηση συμπληρώνοντας την υψηλού επιπέδου τεχνική με ένα σύστημα διαχείρισης του κινητήρα.
Το σύστημα, το οποίο εφαρμόστηκε στο KX450F για πρώτη φορά σε ΜΧ μαζικής παραγωγής, ενεργοποιείται ένας ξεχωριστός χάρτης κινητήρα που έχει σχεδιαστεί για πιο αποτελεσματικές εκκινήσεις.
Το σύστημα έχει σχεδιαστεί με τις ίδιες προδιαγραφές με εκείνες των εργοστασιακών αγωνιστικών, που αγωνίζονται στο AMA Supercross και στα πρωταθλήματα Motocross.
Το Launch control ενεργοποιείται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι. Ο χάρτης του συστήματος Launch Control καθυστερεί ελαφρά τον χρονισμό ανάφλεξης για να δαμάσει την ισχυρή ροπή του κινητήρα και να μειώσει το σπινιάρισμα του τροχού κατά την εκκίνηση. Το Launch control είναι ενεργό μόνο στις δύο πρώτες ταχύτητες, και αποδεσμεύεται και επιστρέφει στη standard χαρτογράφηση του κινητήρα αυτόματα όταν ο αναβάτης κουμπώνει την 3η ταχύτητα.