Νέα σεζόν KX450 και KX450X αποκαλυπτήρια

Η Kawasaki έχει μια χαρακτηριστικά "full gas" προσέγγιση για τις σεζόν MX και X του 2024 με την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της γκάμας της που οδηγεί σε αγωνιστικές μηχανές μεγάλης χωρητικότητας.

Κορυφαία στην κατηγορία φόρτισης 450 cm3 είναι η φοβερή KX450 που απολαμβάνει την πρώτη της αλλαγή πλήρους μοντέλου σε πέντε χρόνια. Το KX450 του 2024 επωφελείται από ένα νέο πλαίσιο και αμάξωμα, καθώς και αυξημένη απόδοση κινητήρα χάρη στη συμμετρικά ευθυγραμμισμένη εισαγωγή και εξάτμιση.

Η απόδοση χειρισμού είναι επίσης βελτιωμένη, με μεγαλύτερη αίσθηση στο μπροστινό μέρος που συμβάλλει στη βελτιωμένη απόδοση στις στροφές για να συμπληρώσει το αναγνωρισμένο ελαφρύ, ευέλικτο χειρισμό και τη θρυλική ικανότητα ευθείας γραμμής του KX450. Το επιθετικό νέο πράσινο αμάξωμα προσφέρει βελτιωμένη εργονομία χάρη στη λεπτή και ομαλότερη διεπαφή του αναβάτη, ενώ οι αναβαθμίσεις για την επόμενη σεζόν περιλαμβάνουν premium εξαρτήματα φρένων Brembo και λαβές κλειδώματος ODI (και οι δύο πρωτιές σε μοντέλο KX).

Όσον αφορά τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, τα μοντέλα KX450 (και KX450X) του 2024 διαθέτουν για πρώτη φορά Power Modes και Kawasaki Traction Control, και τα δύο εύκολα επιλέξιμα από διακόπτες στο αριστερό τιμόνι.

Οι αναβάτες μπορούν να επιλέξουν γρήγορα από δύο επίπεδα (Weak, Strong) ελέγχου πρόσφυσης ανάλογα με τις συνθήκες και τις προτιμήσεις τους. Οι επιβάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν να απενεργοποιήσουν το σύστημα. Χρησιμοποιώντας το κουμπί Mode (M) στο αριστερό τιμόνι, είναι επίσης δυνατή η εναλλαγή μεταξύ δύο χαρτών κινητήρα (Normal, Mild response) που παρέχονται στην ECU.

Επιπλέον, η συνδεσιμότητα smartphone επιτρέπει στους αναβάτες να συνδεθούν με το μηχάνημά τους για να προσαρμόσουν τη χαρτογράφηση του κινητήρα απευθείας από τα smartphones τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή "RIDEOLOGY THE APP KX" για να προσαρμόσουν τους χάρτες του κινητήρα, συμπεριλαμβανομένου του χρονισμού καυσίμου και ανάφλεξης, ενώ είναι επίσης διαθέσιμα αρχεία καταγραφής συντήρησης.

Η προσθήκη νέων χαρακτηριστικών, καθώς και προσεκτικά επιλεγμένων ηλεκτρονικών βοηθημάτων αναβάτη στα Kawasaki KX450 και KX450X, έχει πάει αυτές τις μηχανές στο επόμενο επίπεδο και η Kawasaki ελπίζει ότι οι αναβάτες της σεζόν του 2024 θα επιταχύνουν μπροστά από το κυνηγητό προς τα άξια αποτελέσματα στο βάθρο.