Kawasaki Versys Highland Tour 2023

Βιαστείτε να επιστρέψετε

Η Versys είναι μια ειδική μοτοσικλέτα και τα Highlands της Σκωτίας είναι ένα ιδιαίτερο μέρος... Επομένως, είναι λογικό να συνδυάσετε και τα δύο!

Το 2023 Kawasaki Versys Highland Tour πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις ημέρες στις αρχές Ιουνίου και φιλοξένησε επισκέπτες των μέσων ενημέρωσης από όλη την Ευρώπη, όλοι πρόθυμοι να εξερευνήσουν μια περιοχή του πλανήτη που δεν είχαν επισκεφθεί και, φυσικά, δεν είχαν χρόνο στη σέλα.... ως εδώ.

Ένας συνδυασμός influencers, YouTubers και παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης, οι καλεσμένοι ήρθαν από τόσο μακριά όσο η Πολωνία και η Ιταλία με άνδρες και γυναίκες αναβάτες παρόντες και ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα εκπροσωπούμενο.
Η ιδέα;

  • Ανακαλύψτε την ομορφιά των Highlands της Σκωτίας.
  • Ανακαλύψτε – σε διάστημα τεσσάρων ημερών – πόσο εκπληκτική μηχανή τουρισμού είναι η Versys 1000.
  • Ανακαλύψτε κάτι για τον εαυτό τους ως αναβάτες... και ιδιώτες.

Από την αρχή, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι η αντοχή και η απόσταση θα κάθονταν παράλληλα με τον χρόνο καθίσματος με μερικά σοβαρά χιλιόμετρα (σημειώστε χιλιόμετρα: ήμασταν στο Ηνωμένο Βασίλειο τελικά) να περνούν κάτω από τους τροχούς μιας επιλογής μοτοσυκλετών S και SE Versys 1000 σε προδιαγραφές Tourer Plus ή Grand Tourer.

Συναντιόντας στο σημείο αναχώρησης του Edinburgh Kawasaki, οι οκτώ καλεσμένοι αναχώρησαν βόρεια σε μια κύρια διαδρομή προς την πρώτη τους στάση για καφέ με το χρόνο ενσωματωμένο στο πρόγραμμα για να συνηθίσουν την κίνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο και να οδηγήσουν στη «λάθος» αριστερή πλευρά του δρόμου. Όπως και σε κάθε στάδιο της περιοδείας, μια μοτοσυκλέτα Kawasaki ήταν επικεφαλής της αγέλης με έναν αναβάτη ουράς μόνιμα πίσω. Τις επόμενες ημέρες, οι επισκέπτες ήταν σε θέση να "ελεύθερη βόλτα" χρησιμοποιώντας τη μονάδα πλοήγησης TomTom τοποθετημένη στο μηχάνημά τους με όλες τις διαδρομές προφορτωμένες ή μπορούσαν να αποφασίσουν να ταξιδέψουν ως μέρος της ομάδας, η επιλογή ήταν δική τους.  

Με μια γρήγορη στάση για καφέ στο Tyndrum - ένα χωριό διάσημο ως πύλη προς τα Highlands - η ομάδα ανέβηκε ξανά για τη σύντομη διαδρομή στο Oban για την πρώτη διανυκτέρευση, αντιμετωπίζοντας τη μόνη βροχή που θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν καθ 'όλη τη διάρκεια της περιοδείας. Οι οθόνες ρυθμιζόμενου ύψους ορισμένων μηχανημάτων ρυθμίστηκαν στις υψηλότερες θέσεις τους και επιλέχθηκε η επιλογή "Route 2, Tyndrum > Oban" στην οθόνη αφής TomTom.

Μια ευπρόσδεκτη εκτροπή λίγο πριν ο Oban είχε την ομάδα να πραγματοποιήσει την πρώτη φωτογράφιση / βίντεο της εκδήλωσης στο εντυπωσιακό περιβάλλον του Glen Lonan με ένα κοπάδι βοοειδών Highland ως θεατές και τίποτα άλλο για να διαταράξει την ηρεμία μιας τόσο απίστευτης τοποθεσίας. . . Και αυτό ήταν μόνο η αρχή! Ένα γρήγορο check in στο φιλικό και φιλόξενο ξενοδοχείο Methu Alexandra μπροστά στη θάλασσα ακολουθήθηκε από ένα εκπληκτικό γεύμα τοπικών θαλασσινών στο απίστευτο εστιατόριο Ee-Usk δίπλα στο λιμάνι.

Η δεύτερη μέρα ξημέρωσε συννεφιασμένη, κρύα αλλά ξηρή και, μετά την προγραμματισμένη καθημερινή ενημέρωση πριν από τη βόλτα, η ομάδα τροφοδοτήθηκε και ξεκίνησε τη διαδρομή βόρεια προς το Fort William και το Spean Bridge Café, την πρώτη στάση καφέ (και κέικ!) με την ευκαιρία να ελέγξει ότι ο καιρός ήταν αρκετά καλός για να επιχειρήσει έναν από τους πιο αναμενόμενους δρόμους ολόκληρης της περιοδείας. Ήταν. Σταματώντας για να ανασυνταχθούν στη σιδηροδρομική διάβαση Stratharron, οι αναβάτες έστριψαν αριστερά αγκαλιάζοντας την ακτή του Loch Carron πριν από την ανάβαση πάνω και πάνω από το πέρασμα των βοοειδών που καταλήγει στο Applecross.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές πλακόστρωτες αναβάσεις στην ηπειρωτική Βρετανία, το πέρασμα κορυφώνεται στο υψηλότερο σημείο του σε μια σειρά από απίστευτα σφιχτές φουρκέτες που δεν ταίριαζαν με την ισορροπία και την ισορροπία των αναβατών και των Versys 1000 mounts τους, αφήνοντας χρόνο για να απολαύσουν την (σχετικά) χαλαρή κατάβαση στο Applecross και το διάσημο πανδοχείο του με ένα γεύμα fish and chop ως «ανταμοιβή».

Το απόγευμα δεν ήταν λιγότερο θεαματικό με μια βόλτα πέρα από τον κόλπο Applecross και βόρεια στο Loch Torridon, μέσω του Glen Torridon. Για τουλάχιστον μία ώρα σε αυτόν τον στενό, σχεδόν έρημο δρόμο, οι μύες του αυχένα ασκήθηκαν καθώς τα κεφάλια γύρισαν αριστερά και δεξιά για να πιουν στο μεγαλείο των Highlands ως μέρος μιας βύθισης 360 μοιρών στην εκπληκτική φυσική ομορφιά.  Με ένα ραντεβού στο Kinlochewe, ακολούθησε μια σύντομη διαδρομή στα καταλύματα της νύχτας στο Gairloch, Το βορειότερο σημείο της περιήγησης. Διασκορπισμένο μεταξύ του Gairloch Highland Lodge και του Old Inn, το πάρτι έφαγε μαζί και συμφώνησε να συναντηθεί στις 07-30 το επόμενο πρωί για τη "Μεγάλη Μέρα" της περιοδείας.

Με κάποια ανησυχία, αλλά εξίσου προσμονή, η ομάδα ενημερώθηκε την επόμενη μέρα (ανάμεσα σε ένα σμήνος ενοχλητικών αερομεταφερόμενων "σκνίπες") και προετοιμάστηκε για μια βόλτα νότια στο Kyle of Lochalsh και στη συνέχεια πάνω από τη γέφυρα που συνδέει την ηπειρωτική χώρα με το μελαγχολικό και υπέροχο Isle of Skye. Συχνά καλυμμένος με σύννεφα και σκοτεινά δυσοίωνος, ο Skye εκείνη την ημέρα ήταν λουσμένος στον ήλιο και οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι υπήρχαν πολύ λίγα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να οδηγήσει μοτοσικλέτα αυτή τη στιγμή.

Αυτό το σημείο ενισχύθηκε όταν η ομάδα στάθμευσε τις μηχανές Versys στο απομακρυσμένο αλλά εκπληκτικό Stein Inn, που βρίσκεται στο «βόρειο άκρο του πουθενά», προσφέροντας όμως το πιο απίστευτο καλωσόρισμα και εξίσου λαχταριστό φαγητό. Μια ευκαιρία να προλάβουμε την προσωπική κινηματογράφηση και τη συλλογή εικόνων συνδυάστηκε με κάποια καταγραφή "κομματιών στην κάμερα" και, φυσικά, υπέροχο φαγητό.

Χωρισμένη σε δύο ομάδες, η πρώτη ομάδα κατευθύνθηκε νότια μετά το γεύμα προς το λιμάνι του Armadale και το πλοίο που περίμενε, ενώ η δεύτερη ομάδα τελείωσε τον καφέ της και ετοιμάστηκε να προλάβει το επόμενο πλοίο συμφωνώντας να συναντηθούν όλοι ως ένα στο Mallaig, το διάσημο αλιευτικό λιμάνι της δυτικής ακτής, τον τερματικό σταθμό πορθμείων της ηπειρωτικής χώρας και το αξιοθέατο τουλάχιστον δύο τοποθεσιών γυρισμάτων του Χάρι Πότερ.

Φεύγοντας από το Mallaig, το καθήκον ήταν να οδηγήσουμε νότια, μέσω του Fort William και να συνεχίσουμε στο Oban. Όντας ένα Σαββατοκύριακο εθνικής αργίας, η κίνηση γύρω από το Fort William ήταν εξαιρετικά απασχολημένη, αλλά αυτό έδωσε την ευκαιρία στους αναβάτες να δουν πόσο καλά συμπεριφέρεται το Versys σε χαμηλές ταχύτητες και σε καταστάσεις φιλτραρίσματος. Ένας αναβάτης ακολούθησε διαφορετική διαδρομή, αλλά, δυστυχώς, παρόλο που έχασε (προσωρινά) το Fort William, το στάδιο προσγείωσης του φέρι για το οποίο έκανε εμφάνισε μια πινακίδα που έλεγε, "Ferry out of Service" και έπρεπε να ακολουθήσει ξανά τα βήματά του και επίσης να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της κυκλοφοριακής συμφόρησης του Fort William.

Υποτίθεται ότι ήταν απλό τώρα - ειδικά με το Fort William μια κουκκίδα που εξαφανίζεται στους σταθερούς καθρέφτες Versys. Δυστυχώς, τα συνεργεία συντήρησης δρόμων της Σκωτίας δεν διάβασαν το σενάριο και αποφάσισαν να κλείσουν εντελώς την ευκολότερη, συντομότερη και ταχύτερη διαδρομή προς το Oban αφήνοντας τους αναβάτες που είχαν ήδη καλύψει αρκετές εκατοντάδες μίλια με δύο επιλογές. είτε να καθίσετε ακίνητοι για μια ώρα χωρίς να κάνετε τίποτα είτε να ακολουθήσετε τη μεγαλύτερη διαδρομή μέσω του Glencoe. Κάθε αναβάτης επέλεξε τη διαδρομή Glencoe και παρόλο που «αγόρασε» μόνο 15 λεπτά πλεονέκτημα έναντι της κυκλοφορίας περιμένοντας να ανοίξει ο κλειστός δρόμος, έδωσε σε όλους μια απροσδόκητη ευκαιρία να βιώσουν το μεγαλείο μιας άλλης από τις τοποθεσίες ορόσημο της Σκωτίας από το κάθισμα ή την «κινητή πλατφόρμα προβολής» ενός Versys 1000.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι τα κουρασμένα πρόσωπα των αναβατών που είχαν καλύψει σοβαρά χιλιόμετρα σημαδεύτηκαν από πλατιά χαμόγελα όταν οι μοτοσικλέτες τελικά στάθμευσαν στο Oban. Ο «δεσμός» μεταξύ μοτοσυκλέτας και αναβάτη έφτασε σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο με την εκτίμηση της ολοήμερης άνεσης του Versys σε συνδυασμό με τον συγχωρητικό και ευέλικτο κινητήρα του – μερικές σοβαρές μηχανικές φιλίες άνθιζαν στην παραλία του Oban!

Τέταρτη ημέρα και μια τελευταία βόλτα.

Φαινόταν μια αναλαμπή ενός ματιού από τότε που βγήκαμε από το Εδιμβούργο Kawasaki και τώρα ήμασταν στο δρόμο της επιστροφής cross country και με μια τελευταία στάση για μεσημεριανό γεύμα για να συγκεντρώσουμε τις σκέψεις μας λίγο πριν από τη μητρόπολη που είναι το Εδιμβούργο. Το Carnock Inn, Dunfermline παρείχε μια κατάλληλη τελευταία ευκαιρία για ανανέωση και ανταλλαγή ιστοριών ιππασίας καθώς και διευθύνσεων Whatsapp πριν από τα τελευταία χαλαρά μίλια στο Εδιμβούργο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα μηχανήματα Versys χρειάζονταν μόνο συντήρηση ρουτίνας, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Bridgestone έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε και ακόμα περισσότερα. Η διαβεβαίωση της πλοήγησης TomTom καθώς και η ασφάλεια της τοποθέτησης μιας συσκευής παρακολούθησης BikeTrac σε κάθε μηχάνημα για την εκδήλωση απλώς προστέθηκαν στη δυνατότητα συγκέντρωσης στην εργασία που έχετε μπροστά σας..... εάν η οδήγηση στη Σκωτία για τέσσερις ημέρες με υπέροχο καιρό και η απόλαυση καταπληκτικού φαγητού, ποτού και φιλοξενίας μπορεί να ονομαστεί "έργο".

Όπως συμβαίνει πάντα, κατά την επιστροφή στο Εδιμβούργο Kawasaki η σκηνή ήταν μια θολούρα ανθρώπων που άλλαζαν, ετοίμαζαν βιαστικά τις βαλίτσες τους και μεταφέρονταν στο αεροδρόμιο. Οι αποχαιρετισμοί ήταν γρήγοροι αλλά έντονοι και ένα αίσθημα γνήσιας λύπης ήταν στον αέρα. Λυπάμαι που όλα τελείωσαν τόσο σύντομα.

Και το Versys 1000; Είχαν αναλάβει ήρεμα το έργο χωρίς φασαρία και χωρίς παράπονο, προσφέροντας μια βόλτα με μαγικό χαλί γύρω από τα Χάιλαντς, αδιαφορώντας για μερικούς δύσκολους κακώς ασφαλτοστρωμένους δρόμους, εκμεταλλευόμενοι ερημικές γρήγορες σαρωτικές στροφές και κατακτώντας το εκφοβιστικό, ανελέητο πέρασμα των βοοειδών στο Applecross.

Μια βασική αλήθεια ήταν προφανής. Για να καταλάβετε πραγματικά τι κάνει το Versys τόσο ξεχωριστό, δεν μπορείτε να φτάσετε σε ένα επίπεδο κατανόησης σε 30 λεπτά ή ακόμα και μία ώρα. Η σχέση χτίζεται πιο αργά από αυτό, αλλά τελικά διαρκεί περισσότερο. Σίγουρα, το Versys Highland Tour του 2023 έδειξε πόσο πραγματικά ξεχωριστή είναι αυτή η μοτοσικλέτα και πόσο εκπληκτικά μαγικά είναι τα Highlands της Σκωτίας. Πολλά έχουν ήδη αναρτηθεί σε πολλά κανάλια, αλλά αναμένετε περισσότερες αναρτήσεις που καλύπτουν το Versys Highland Tour τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Όπως λένε στη Σκωτία "Haste ye Back"...