Η Kawasaki στο Japan Mobility Show 2023

Το Mobility Show είναι μία από τις πρώτες εκθέσεις οχημάτων στην Ιαπωνία και η Kawasaki παρευρέθηκε για να αποκαλύψει μια σειρά από νέα μοντέλα που προορίζονται για διάφορες παγκόσμιες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ασίας, ενώ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kawasaki Motors, Ltd. - κ. Hiroshi Ito - έδωσε την κεντρική ομιλία.  

Παρουσιάζοντας τα MEGURO S1, W230, KLX230 και Ninja ZX-10R 40th Anniversary Edition καθώς και Ninja ZX-4RR 40th Anniversary Edition, η γκάμα μοντέλων ήταν ποικίλη, ενώ η συμπερίληψη της Meguro ευθυγραμμίστηκε με την εκατονταετηρίδα μιας μάρκας που τώρα αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου της Kawasaki.

Από το 1924, το "Meguro" είναι ένα διάσημο εμπορικό σήμα στην Ιαπωνία συνώνυμο με υψηλή απόδοση και υψηλή ποιότητα. Κληρονομώντας την 100ετή παράδοσή του, το 2024 MEGURO S250 είναι ένα μονοκύλινδρο σπορ μοντέλο που απευθύνεται κυρίως στις ασιατικές αγορές με βάση το στυλ του Meguro SG του 1964.

Ένα ρετρό σπορ μοντέλο που κληρονομεί τη γενεαλογία της σειράς Kawasaki W, το W230 που έκανε επίσης το ντεμπούτο του είναι εξοπλισμένο με έναν αερόψυκτο 4χρονο μονοκύλινδρο κινητήρα SOHC που στεγάζεται σε ένα ορθόδοξο ατσάλινο πλαίσιο διπλής βάσης. Ο στρογγυλός προβολέας, το ρεζερβουάρ καυσίμου, οι ακτινωτοί τροχοί και τα ατσάλινα φτερά συνδυάζονται για να ενσαρκώσουν την παγκόσμια στιλιστική ομορφιά των μοτοσικλετών Kawasaki W. Με την ίδια χωρητικότητα, αλλά έναν κόσμο διαφορετικό όσον αφορά το στυλ και το περιβάλλον οδήγησης, αποκαλύφθηκε επίσης ένα off-roader KLX230 για το 2024. 

Για τον εορτασμό της 40ης επετείου των Ninja, τα Ninja ZX-10R και Ninja ZX-4RR παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Τόκιο ως 40th Anniversary Editions. Αναπαράγοντας τον χρωματισμό και τα γραφικά της σειράς ZXR, τόσο το Ninja ZX-4RR όσο και το Ninja ZX-10R 40th Anniversary Editions θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην Ιαπωνία.

Στην ομιλία του, ο κ. Ito τόνισε την 70ή επέτειο της επιχείρησης μοτοσικλετών της Kawasaki και την 50ή επέτειο της μάρκας KX. Ανέφερε επίσης ότι η παράδοση και η καινοτομία είναι μεταξύ των βασικών αξιών της μάρκας Kawasaki. Παράδοση με τη μορφή των μοντέλων Meguro και της μάρκας, καθώς και καινοτομία με τη μορφή νέας κινητήριας δύναμης, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενέργειας υδρογόνου ως μέρος της έρευνας HySE (Hydrogen Small mobility &; Engine technology).

Η τελική υπόσχεση από τον κ. Ito ήταν ότι η Kawasaki - "θα συνεχίσει να δημιουργεί παράδοση και καινοτομία".