Η Kawasaki αποκαλύπτει τα μοντέλα Ninja 40th Anniversary για τη σειρά του 2024

Τα τελευταία 40 χρόνια, οι μοτοσικλέτες Ninja έχουν κατακτήσει τις καρδιές των λάτρεις του Sportsbike σε όλο τον κόσμο. Χωρίς ποτέ να απομακρυνθεί από αυτό που έκανε το Ninja διάσημο από την αρχή, η ανάπτυξη της εμβληματικής μάρκας ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας, καθιστώντας το Ninja όχι μόνο ένα αναγνωρίσιμο όνομα αλλά, για πολλούς αναβάτες, έναν τρόπο ζωής.

Τώρα – για το έτος μοντέλου 2024 – η Kawasaki κυκλοφορεί μια «οικογενειακή ομάδα» μοντέλων Ninja 40th Anniversary ως μέρος ενός εορτασμού τεσσάρων δεκαετιών επιδόσεων και καινοτομίας. Η τριάδα των μοτοσυκλετών, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην περίφημη έκθεση EICMA στο Μιλάνο και τώρα αποκαλύφθηκε διαδικτυακά, αποτελείται από το Ninja ZX-10R, βασικό μηχάνημα για πολλούς τίτλους WorldSBK, το εξαιρετικά αναγνωρισμένο μεσαίου βάρους 636cc Supersport Ninja ZX-6R και το ήδη επαινεμένο και εξίσου υψηλών στροφών Ninja ZX-4RR.

Κάθε μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη σε μια έκδοση της υποβλητικής εμφάνισης Kawasaki World Endurance των αρχών της δεκαετίας του 1990 πράσινου, μπλε και λευκού με το τολμηρό, αμετανόητο λογότυπο της Kawasaki να κυριαρχεί στο κάτω φέρινγκ. Ακριβώς όπως οι τρεις φορές πρωταθλήτριες μηχανές της εποχής. Υιοθετήθηκε για τη σειρά μηχανών ZXR του 1989, η χαρακτηριστική εμφάνιση ταιριάζει στη μόδα για όλα τα ρετρό πράγματα, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται φρέσκια και σύγχρονη. Όπως και ο ίδιος ο Ninja - είναι ένας συνδυασμός win/win.

Με το λογότυπο της 40ης επετείου στα ρεζερβουάρ καυσίμου, κάθε μοτοσυκλέτα έχει προσαρμοστεί προσεκτικά ώστε να ταιριάζει στο αμάξωμα, ενώ το τολμηρό λογότυπο της Kawasaki προέρχεται από πρωτότυπα σχέδια και ακόμη και οι φιγούρες κυβισμού στο πίσω αμάξωμα παραπέμπουν στην εποχή. Η προσθήκη ζαντών σε πράσινο ασβέστη και ασημί βαμμένων εξαρτημάτων (συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων πλαισίου) απεικονίζει την προσοχή στη λεπτομέρεια που δίνεται σε αυτές τις μηχανές από τους στυλίστες στο εργοστάσιο της Kawasaki στην Ιαπωνία.

Διαθέσιμα παράλληλα με τις ήδη ανακοινωθείσες χρωματικές παλέτες για τη σεζόν του 2024, τα μοντέλα της 40ης επετείου θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε μια παγκόσμια ψηφιακή γιορτή μιας μάρκας Sportsbike που αναγνωρίζεται και γίνεται σεβαστή παγκοσμίως.