Η μάρκα Kawasaki KX γιορτάζει την 50η επέτειό της

50 Χρόνια Χωμάτινης Κυριαρχίας

Κάνοντας το ντεμπούτο της στους αγώνες motocross το 1973, η σειρά motocross Kawasaki KX έχει χρησιμεύσει ως η μοτοσυκλέτα που χτίζει πρωταθλητές για πολλά από τα λαμπρότερα αστέρια του αθλήματος. Φέτος, η σειρά Kawasaki KX γιορτάζει 50 χρόνια χωμάτινης κυριαρχίας. 

Τα τελευταία 50 χρόνια, οι μοτοσικλέτες Kawasaki KX έχουν κυριαρχήσει στην κορυφή των αγώνων εκτός δρόμου, συλλέγοντας πολλούς τίτλους World MX και WMX, καθώς και στις ΗΠΑ, ενισχύοντας 63 συνδυασμένα πρωταθλήματα motocross και supercross AMA, καθώς και 720 νίκες σε επαγγελματικούς αγώνες AMA.  Η εντυπωσιακή λίστα των πρωταθλητών της Kawasaki περιλαμβάνει μεγάλους όλων των εποχών όπως ο Stefan Everts, Sebastian Tortelli, Mickael Maschio, Christophe Pourcel και Courtney Duncan για το WMX καθώς και Jeff Ward, Ricky Carmichael, James Stewart, Ryan Villopoto και Eli Tomac.

Η εξέλιξη της επαναστατικής τεχνολογίας για τη σειρά KX παρέμεινε σταθερή όλα αυτά τα χρόνια στην επιδίωξη της νίκης της Kawasaki. Αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις περιλαμβάνουν την πίσω ανάρτηση Uni-Trak το 1979, τα δισκόφρενα το 1980 και το περιμετρικό πλαίσιο το 1989. Οι πρόσφατες καινοτομίες περιλαμβάνουν το σύστημα DFI με διπλά μπεκ ψεκασμού και λειτουργία ελέγχου εκκίνησης το 2012, αλλά το 2019, οι μηχανικοί της Kawasaki πήγαν τη μάρκα KX ένα βήμα παραπέρα, εισάγοντας τόσο ηλεκτρική εκκίνηση όσο και υδραυλικό συμπλέκτη σε μια ήδη εντυπωσιακή λίστα χαρακτηριστικών που βρίσκονται στη ναυαρχίδα KX450. Σήμερα, τα KX250 και KX450 παραμένουν έτοιμα να συνεχίσουν την κορυφαία φόρτιση τους και έχουν υιοθετήσει τεχνολογία που προέρχεται από το FIM World Superbike από τις προσπάθειες της Kawasaki Racing Team, όπως το σύστημα βαλβίδων που ακολουθεί το δάχτυλο, διασφαλίζοντας ότι οι αναβάτες KX έχουν την ισχύ που απαιτείται για να φτάσουν πρώτοι στην καρό σημαία.

Σε όλο τον κόσμο, το Lime Green συνεχίζει να αναγνωρίζεται ως το χρώμα της Kawasaki και για πάνω από 50 χρόνια, οι μηχανές KX φορούν περήφανα αυτό το χρώμα που έχει χρησιμεύσει ως το χρώμα της νίκης.

Για να γιορτάσει αυτό το ορόσημο, η Kawasaki θα μοιράζεται ιστορικό περιεχόμενο καθ 'όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους με μερικές από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές καινοτομίες, αγωνιστικές στιγμές και άλλες αναμνήσεις από τα τελευταία 50 χρόνια.

Ανακαλύψτε περισσότερα για τα 50 χρόνια κυριαρχίας της βρωμιάς.